Yalumba, Moppa, Single Site, Grenache 2006

Nogle gange vender jeg tilbage til en producent, som jeg havde en god vinoplevelse med for 10-15 (eller flere) år siden. Det skete også her i september, da jeg var forbi Leisner Vine i Gentofte for at hente lidt mousserende vin. Her er Leisner godt med.

Men han fører også det relativt store australske hus Yalumba, som er en af de få større australske vinproducenter, der ikke er blevet opkøbt og stadig er familiedrevet.

Jeg har tidligere med stor fornøjelse drukket Yalymbus “Bush-wine” på Grenache-druen og nogle af deres hvide på Voignier, f.eks. Heggies.

Denne lørdag besluttede jeg at gå “all in” på en af Yalumbas enkeltmarkvine “Moppa” på grenache-druen. Og det var så en “lærende oplevelse” hvor jeg endnu engang blev mindet om, at din egen vinsmag ofte udvikler sig væk fra noget man kunne lide over årene, og at smagning er bestemt af konteksten ikke mindst erfaring og tid.

Vinen var såmænd ikke dårlig, bare skuffende til en pris på ca. 350,-. Måske var den allerede for gammel? Frugten var fadet ud, og vinen fremstod underlig ukoncentreret og kedelig. Særlig til prisen. Øv.

86 point.

Leave a Reply