Weingut Krone, Assmannshäuser, Rheingau, Juwel, Spätburgunder, 2008

Krone Vin, der har butikslokaler på Østerbro i København, er særlig kendt for at kunne levere en lang række såkaldte bio- eller “naturvine” fra f.eks. Jura, men har faktisk også en række rigtig interessante producenter fra Bourgogne og ikke mindst Tyskland. Og det var følge Krone Vin selv, netop producenten Weingut Krone, der medførte at, Krone Vin kom til at hedde Krone Vin.

Så er der jo noget at leve op til, og da jeg ikke kender Krone Vins udvalg særlig godt valgte jeg at følge rådet om at prøve Weingut Krones topvin, Juwel, og dennes bud på en spätburgunder, hvilket er den tyske version af Pinot Noir.

I næsen klare bær- og mineralske toner, farven til den lyse side med en lille brunlighed, som måske er det første tegn på lidt alder?

I munden uhyre koncentreret og balanceret. Mange mineralske toner sammen med bær, hvis den har fået fad er det svært at fornemme.  

Vinen kostede 460 kroner, men jeg synes, det er ok. Krone Vin anbefalede at smage vinen over flere dage, og på anden dagen har den udviklet endnu mere kompleksitet og mineralitet, samtidig med at den fortsat er meget koncentreret.

En flot, men måske også krævende vin for nogle. Denne vin er helt sin egen og svær at sammenligne med Bourgogne, men hvis man skal drage en parallel, ville jeg pege på Chambolle Musigny for renheden, elegancen og mineraliteten.

93 point.

PS: Vinen blev fragtet hjem i regnvejr og det grønne indpakningspapir smittede af på etiketten.

Leave a Reply