Kumeu River, Hunting Hill, Chardonnay, 2009

Meget oversøisk hvidvin kan have en tendens til at være ude af balance, være for flade eller mangle syre.

Det problem synes jeg ikke, hvidvinene fra New Zealand lider af. Det lidt køligere klima gavner, og selv helt ned i 50-60 kroners klassen, som fx Selaks fra Netto eller lignende, er der høj kvalitet at hente.

Men denne newzealandske chardonnay går vi skridtet videre. Ved et besøg fremhævede den meget venlige vinforhandler hos Fine Wines i sin tid denne producent og gik så langt som til at sammenligne den med nogle af de bedre hvide bourgogner.

Helt så langt vil jeg nu ikke gå, men der er noget om snakken til en meget lavere pris. Jeg vender i hvert fald trofast tilbage til vinene fra denne producent.

Jeg har været gennem de fleste af Kumeus hvidvine her i DK og synes bedst om Hunting Hill, der har en meget fin mineralitet og balance. Fin citrus og syre, lang eftersmag og kompleksitet, som bringer mindelser om en god puligny til tre gange prisen. 92 point.

Kan købes hos Nemlig og Fine Wines for 229 kroner.

 

 

Leave a Reply