Pierre Damoy, Gevrey Chambertin, Clos Tamisot, 2005

Så blev den prøvet igen, og selvom jeg bestemt ikke er religiøs, “Halleluja”, så var den der. Formidabel vin i sin prisklasse – fuldendt balance, helt og aldeles som god bourgogne skal være, hvor det faktisk er svært at sætte en masse ord på uden at det bliver lidt banalt.

foto (67)

Som det kan læses andetsteds på denne blog fik jeg samme flaske for nogle uger siden, og det var så slem en skuffelse, at det hensatte mig i let ængstelse, men da den skuffende vin var købt i et kældersalg, og jeg derfor ikke kender historien, slutter jeg, at den må have været forkert (for varmt) opbevaret, for denne (korrekt opbevarede) vin var en super eksponent for 2005-årgangen i Bourgogne, og bekræfter for mig, at Damoy er en rigtig god vinmager i Bourgogne.

94 point.

Købt for ca. 400 kroner engang hos Theis Vine. HJ Hansen forhandler vist det største udvalg af Damoy i dag.

 

Leave a Reply