Montes Sauvignon Blanc og Chardonnay Reserva, 2012

Enkelte af mine gode vinvenner, som rent faktisk læser min blog, synes at de vine, jeg anmelder generelt er lidt i den dyre ende.

Så hermed bud på nogle af de vine, som jeg også nyder endog ganske meget fra en chilensk producent, Montes.

Lærte først vinene at kende gennem brød-kæden Emmerys, der udover meget udmærket og drøjt brød også gennem længere tid har ført et udvalg af Bichels udmærkede vine. Det lader de til at være hørt op med nu, men vinene kan også købes hos Bichel i det østjyske og på internettet.

Jeg synes, at Montes laver rigtig fine vine til prisen. Særligt de hvide basisvine på Sauvignon Blanc og Chardonnay er friske og frugtrige med god syre og mineralitet. Helt igennem gedigne vine.

foto (64)

 

Montes Sauvignon Blanc er vellavet, balanceret, frisk og syrerig med klare stikkelsbær-noter og god frugt.

88 point.

foto (65)

Chardonnayen er ligeledes en frisk og dejlig vin uden fadpræg. En rigtig fin chardonnay til prisen, hvor mange andre versioner på denne drue og til den pris falder uheldigt ud. Kan varmt anbefales til fisk, skaldyr mv. og bare til velkomst-drik eller terrassen.

89 point.

Begge vine er købt hos Bichel Vine for henholdsvis 75 og 85 kroner. Montes laver også en udmærket og lidt dyrere serie vine under “Alpha-navnet”, hvor jeg særligt godt kan lide Syrah-vinen, og så har de også enkelte dyrere vine fx Montes Folly og Alpha M, som bestemt er meget lækre. Men det er faktisk i den billigere ende af Montes vinudvalg, jeg synes, at jeg får mest for pengene. Hermed anbefalet.

 

Leave a Reply