Cerro Anon, Bodegas Olarra Rioja Crianza, 2010

Jeg er sjældent omkring spanske vine, og oftest når jeg er på de kanter i Priorat, Ribeira del Duero eller Toro.

Så en Rioja-vin er det længe siden, jeg har nydt, og stor var min (overraskelse) glæde, da jeg fik det første glas af denne vin købt på impuls i min lokale Emmerys, og det var ikke på grund af den noget kiksede etikette, men snarere fordi der ikke var andre flasker at vælge imellem.

Men det ændrede ikke på, at denne vin havde en fin og frugtrig næse med enkelte krydrede toner. I munden velafbalanceret uden forstyrrende ubalance, noter, men med flere krydderier og flere sekundære aromaer, som integreres fint. Et meget charmerende og indtagende vin til en rigtig god pris til omkring 100 kroner. Min kone roste den, og hun er ellers ikke normalt til rødvin. Vi drak denne vin hurtigt, hvilket altid er godt tegn.

foto (66)

 

91 point.

Forhandles hos Løgismose, der sælger 6 flasker for knap 90 kroner stykket. Købt i Emmerys for 100 kroner.

 

Leave a Reply