Auguste Clape, Cornas, 2007

Indrømmet, jeg er lidt af en sucker efter nordrhone, uden at jeg har særlig meget at have det i – eller for den sags skyld den helt store erfaring at bygge det på.

Men der er et eller andet dragende ved historien om nordrhone – de stejle skråninger, de barske forhold og kulsorte og dystre vine i ofte meget små mængder.

Guigal, Jaboulet, Rostaing, Jamet, Chave, Chapoutier, Delas, Graillot er nogle af de mest kendte producenter herfra af stor Cote Rotie og Hermitage for eksempel.

Og så er der også Auguste Clape, der går for at lave “reference-cornassen” og jeg har været så heldig at smage et udvalg af hans vine efterhånden og er ret begejstret for disse vine. Årgangene spiller også en rolle, særligt de få 2010’ere jeg har fået fat i, har været helt utrolige.

foto (70)

 

Denne udgave af Clapes topvin fra den lidt skæve årgang 2007 kan stadig erhverves for formedelst 649 kroner hos Bichel – ikke gratis, men sammenlignet med så meget andet topnordrhone, er det egentlig ikke så galt.

Vinen her er dyb og buldrende, med peber, animalsk med noter af røget bacon, lidt ymer, solbær og andre mørke bær, måske noget kamfer – tyktflydende. En vin med personlighed og med det røgede og kødfulde sikkert ikke en vin, der passer til alle. Vinen fader også lidt hurtigt ud, hvis jeg sammenligner med fx Clapes 2.vin “Rennaissance”  fra 2010, men det skyldes sikkert den lidt mindre årgang.

91 point.

 

 

Leave a Reply