Meo Camuzet, Nuits St. Georges, les Perrieres, 2008

Meo Camuzet går for at være en af de helt klassiske producenter af Pinot Noir i Bourgogne i laget lige under tophuse som fx Leroy og  Domaine de la Romanee Conti.

foto (71)

Jeg har haft blandede oplevelser med vinene herfra de seneste år. Nogle gange er det helt fænomenalt, andre gange på det jævne. Denne vin er lavet på “negociant-vis” på indkøbte druer fra marker, som Meo ikke selv ejer – derfor den ekstra tilføjelse “frere & seurs”. Det behøver ikke at betyde, at vinen er af lavere kvalitet, og har tidligere smagt vine fra Meo og denne mark i andre årgange som har været fantastiske.

Jeg har generelt bedst erfaring med Meo Camuzets vine fra Nuits St. Georges og Vosne Romanee, hvor jeg synes, der er en fornuftig balance mellem kvalitet og pris, men man skal i mine øjne lige et nøk op i premier cru klasse, hvis det skal spille.

Denne version fra 2008 viste sig ikke fra sin bedste side. Jeg synes, den var lidt for grøn, grenet og tynd i det, omend uhyre vellavet og afbalanceret. Men til prisen en skuffelse. De bedste oplevelser jeg har haft med vinene fra denne producent har været i topårgange som 2005 og 2010, så hermed er anbefalingen givet videre.

Når vinene er gode er de altså virkelig gode, men så skal årgangen også være med. Tilsyneladende.

Denne vin får 89 point.

Købt hos Vinoble i Krystalgade i København for 795 kroner.

 

Leave a Reply