Chateau d’Yquem 1999

yquem

Jeg kan virkelig godt lide de elegante, ædle og raffinerede søde vine fra Sauternes. Man kan ikke drikke store mængder af denne vin, som kun kommer fra nogle bestemte områder i Bordeaux-regionen fra henholdsvis Sauternes og Barsac.

Men når lejligheden byder sig, så er det næsten altid en stor oplevelse at smage disse ædelrådsvine. Chateau d’Yquem går for at være toppen af poppen indenfor denne kategori, men denne vin fra 1999 bekræfter også moralen om, at årgange spiller en rolle på de kanter. 1999 er ikke en stor årgang for Sauternes, og det kunne mærkes.

Vinen var ukompliceret og endimensionel og slet og ret en skuffelse. Jeg har haft langt større oplevelser med andre producenter i andre årgange fra for eksempel Doisy Daene, Doisy Vedrines og Rieussec – til langt lavere priser.

.Købt for ca. 700 kroner for en halvflaske.

87 point. Øv.

 

Leave a Reply